Маски

Антисмог маски за дишане с филтър от активен въглен

От всички предпазни маски, които можете да намерите на пазара, най-ефективни са многократните антисмог маски за дишане с филтър от активен въглен.

Световната здравна организация също препоръчва използването на дихателна защита с филтър от активен въглен, със защита равняваща се на N95 и N99, за предпазване от вирусни инфекции.

Търсенето на предпазни маски несъмнено се увеличи многократно в резултат на вирусната епидемия в началото на 2020 година. Но маски се използваха и много преди това. В т. ч. хирургически, медицински и антисмог маски. Хирургическите и медицинските маски за дишане са еднократни и се използват за предпазване най-вече в болници, лекарски и дентални кабинети. А антисмог продуктите се използват най-вече за предпазване от градския смог.

Маска с филтър от активен въглен за многократна употреба

Тези маски за дишане са всъщност антимсог. Филтърът от активен въглен е този, който предпазва от финни прахови частици, с големина и вид като градкия смог. Те могат да бъдат използвани многократно – в някои случаи до 2-3 седмици, а в други – за неограничен период. Първите имат ограничено ползване, защото филтърът от активен въглен е „вграден“ в маската. А това не позволява неговата смяна. Освен това, не е позволено и прането на тези антисмог маски за дишане. Това е така, защото изпирането на активния въглен го прави вече напълно неефективен. Единствените антисмог маски за дишане, които позволяват неограничена употреба, са тези със сменяем филтър. При тях прането е възможно, защото филтърът не е част от маската, а се добавя към нея чрез прикрепяне или в допълнителен джоб. Така, вие можете да вадите филтъра и да перете своята антисмог маска за дишане, без това да се отразява на неговата ефективност.

Къде да намерите антисмог маски за дишане с филтър от активен въглен с нужната защита?

Маски за дишане

Увеличеното предлагане на дихателна защита в следствие на последната вирусна епидемия доведе да препълване на пазара с напълно неработещи и неефективни предпазни продукти. До голяма степен това се дължи на факта, че най-големият производител на филтри от активен въглен е Китай. Забавените и дори изцяло спрени доставки на продукти от вида, направи почти невъзможно снабдяването с маска за дишане и филтри. Така се появиха и разлини домашно-изработени продукти, претендиращи за каква ли не защита – медицинска, професионална и т.н. И то, изработени от 1 слой плат и „със сертификат“, който не съществува или пък е фалшив.

Затова, за да сте сигурни, че сте попаднали на ефективни предпазни маски за дишане, заложете на антисмог маска с филтър от активен въглен – по възможност предпазващ от финни прахови частици с големина равна или по-малка от 2.5 микрона/микрометъра. Това са т. нар. PM 2.5 филтри, от 3-5 слоя, съдържащи активен въглен.

Можете да намерите маска с филтър PM 2.5 от активен въглен в нашия онлайн магазин >>