антисмог маски

Многократни и еднократни предпазни маски за дишане

антисмог маскиСъществуват много и различни видове предпазни маски срещу мръсен въздух и вредните финни прахови частици. Безспорно многократните предпазни и антисмог маски за дишане са предпочитани от всички. Причината е най-вече възможността да сменяте не цялата маска, а а само филтъра след употреба.

Еднократните продукти са създадени за краткотрайна защита. Специалистите съветват тяхното използване да не надвишава няколко часа. А ако сте пребивавали в силно замърсена среда и сте имали близък контакт с вероятни носители на вирусни бактерии, то трябва да изхърлите маската веднага и то извън дома ви. Това е така, защото наличието на бактерии върху нея я превръщат в най-големия носител на такива.

Многократните маски за дишане, независимо от тяхното преднзначение – ежедневно, медицинско, за спорт и т.н., позволяват тяхното дезинфекциране – чрез пране, гладене, излагане на висока температура. Това, което не се дезинфекцира и се сменя при тях са само филтрите. Най-ефективните от филтрите за маски за дишане са тези с активен въглен, но тяхното действие се унищожава при пране, дезинфекция и т.н.