Маска с филтър

Предпазни маски с филтър или без, произведени в България

Маски с филтър

Маски с филтър в три регулируеми размера

Маски с филтър PM2.5, които покриват лицето ви възможно най-плътно и предпазват от двишване на частици с размер 2.5 миркона. Това е възможно благодарение на избора от три регулируеми размера – S, M и L, подходящи за деца, жени и мъже. Тези предпазни маски с филтър отговарят на всички изисквания за удобство и защита:
  • Ластиците могат да бъдат регулирани допълнително
  • в частта на носа е поставена метална лента за пристягане около носа
  • а филтърът с активен въглен предпазва от вредните фини прахови частици около нас
Нашите маски с филтър уплътняват маскимално лицето и предпазват дихателната система, без да създават неудобство от носенето. Изпитан и доказан факт от потребителите на маски с филтър е, че най-доброто решение е текстилна маска с джоб и сменяеми филтри от активен въглен. Единственият недостатък е, че е необходимо да сменяте филтрите. Но със сигурност това е за предпочитане, в сравнение на с постоянната смяна на цялата маска. Разликата е в това, че вместо да носите и сменяте еднократни маски, правите същото с филтрите. Както и в това, че еднократните маска не могат да предложат предимствата на качествената текстилна маска с джоб за многократна употреба. А именно – антиалергична материя, позволяваща пране, оптимално пасващи и удобни размери, непропускане на въздух от всички страни, лесно регулируами ластици и т.н. Този тип маски с филър са най-ефективни и удобни. Ключов момент, който не бива да пренебрегвате при избора на маски с филтър е пасването на лицето и комфорта при носене, които вървят ръка за ръка.

Как използвате правилно маски с филтър?

  1. маски с филтърИзберете точния за вас размер на маска, като следвате указанията:
– Измерете разстоянието от долната линията на очите до края на брадичката, както е показано на снимката. Изберете размерът според измереното разстояние. За разстояние от 8 до 9 см, вашият размер е S, при 9-10,5 см – размерът е M, а при повече от 10,5 см – L.
  1. Ако използвате маски с филтър, поставете 1 филтър във вътрешния джоб на маската. Ако вашият размер маска е S, тогава е необходимо да използвате малки филтри, а за размерите M и L – големи филтри. Допълнителни филтри за маски можете да намерите тук >>
  2. Поставете маската на лицето си и регулирайте ластиците до нужната степен, така че маската да пасне оптимално и комфортно.
  3. Пристегнете твърдата лента около носа. Така маската ще бъде плътно прилеплната на лицето ви, без да пропуска навлизане на въздух, който не преминава през филтър.

Кога е нужно да смените филтрите?

Препоръчителната употреба на PM2.4 филтрите с активен въглен за маски е до 24 часа общо. Това прави средно 1-2 седмици срок на ползване, когато носите филтърът до 2 час на ден. Сменете филтърът и ако усетите намален приток на въздух. В по-силно замърсена среда, това може да се случи и при 12-24 часова употреба. Филтърът с активен въглен не се пере и не се глади. В противен случай ще изгуби ефективността си. Поддържайте маската чиста. Вътрешната част е бяла и всяко замърсяване е лесно забележимо. Маската може да се пере на ръчка или машинно до 40 градуса.

Обикновени предпазни маски (без клапи и без филтър) в два размера

Обикновените предпазни маски представляват текстилни маски за дишане без клапи и без филтър. Тяхната функция е да покриват лицето възможно най-плътно. Това е възможно благодарение на избора от два регулируеми размера – M и L, подходящи за мъжи и жени. Ластиците могат да бъдат регулирани допълнително, а в частта на носа е поставена метална лента за пристягане около носа. Това са задължителните, основни атрибути на предпазните маски, които уплътняват маскимално лицето и предпазват дихателната система.

Полезни връзки: