Маски

Антисмог маски с филтър или обикновени маски за дишане?

Кое предпазва повече – антисмог маски с филтър или обикновените такива без филтри?

маски с филтърНашите антисмог маски с филтър имат основна цел – предпазване от вредните фини прахови частици с размер до 2.5 микрометъра (най-често с PM 2.5 филтър с активен въглен). Те често се използват от хората и с цел предпазване от вируси. С появата на актуалната вирусна епидемия обаче, се появиха много различни видове предпазни продукти. Това прави изборът на правилната маска по-труден в сравнение с времето, по което нямаше голям избор и дори недостиг на предпазни средства в магазините и аптеките.

Масовото производство на маски включва най-вече обикновени текстилни такива с филтър или без, без клапи и без плътно покриване на лицето. Търговците на този тип продукти са многобройни, тъй като изработката е достатъчно лесна и достъпна. Предлагането на текстилни маски за дишане се увеличи неимоверно, както и спекулацията с цените на този тип продукти.

Предпазват ли антисмог маски с филтър? Маска с клапа или без? Каква маска за дишане да изберем?

В следствие на необикновената обстановка с производството и продажбата на предпазни продукти от почти всеки, се появиха и твърдения, че маските с клапи са по-неефективни от хирургическите. Защото в условията на епидемия се смята, че носенете на маски е нужно предимно, за предпазване на другите. Причината за това е, че клапите позволяват издишане на въздух извън маската. А този въздух може да е носител на бактерии. Но ако това е така, тогава защо хирургическите маски за дишане биха предпазвали повече? След като с тях издишането на възхух не е възпрепятсвано от нито една страна на маската. Отговорът е ясен – маската с клапи за издишане предпазва във всички случаи повече от еднократната хирургическа маска, както и от многократните неприлепващи към лицето маски за дишане.

Защо маските с клапи са по-доброто решение?

Изработката на истински антисмог или предпазна маска е значително по-сложна, по-професионална и по-времеемка от тази на обикновената маска, която може да се ушие от всеки вкъщи. Препоръчително е и да се използва маска с филтър за най-добър ефект.

Масовата реклама на обикновените, „домашни“ маски за дишане като „най-ефективни“ и „най-качествени“ е далеч от истината. За да се създаде качествено и работещо решение е нужно да се спазят различни изисквания и детайли, които правят маската ползваема и удобна – материали, възможност за дишане, степен на уплътняване на лицето и много други.

При избора на маска, важна е и възможността за филтриране. Ако можете да намерите маска с филтър, това винаги е по-добрият избор. А ако филтърът е от активен въглен, то изборът му е най-сигурен.

При създаването на нашите антисмог маски за дишане, ние сме взели предвид всеки един детайл от носенето на маска. Дори създадохме втора, подобрена версия на продукта. Създадохме и нашите клапи за издишане със собствен, работещ дизайн, с което дишането с нашата маска да бъде максимално лесно. Отзивите, които получаваме досега за нашите продукти са само положителни и покрепящи усилията ни. Ако и вие имате впечатления, въпроси или препоръки към нас и нашите продукти – ще се радваме да чуем мнението ви. Свържете се с нас още днес.