Антисмог маски за дишане

Кое предпазва повече – антисмог маски с клапи или обикновени маски?

антисмог маскиАнтисмог маските са създадени с цел предпазване от вредните фини прахови частици с размер до 2.5 микрометъра, когато се използват с нужния филтър (най-често PM 2.5 филтър с активен въглен). Те често се използват от хората и с цел предпазване от вируси. С появата на актуалната вирусна епидемия обаче, се появиха много различни видове маски за дишане. Това прави изборът на правилната маска по-труден в сравнение с времето, по което нямаше голям избор и дори недостиг на маски за дишане в магазините и аптеките.

Масовото производство на маски включва най-вече обикновени текстилни маски – без филтър, без клапи и без плътно покриване на лицето. Търговците на този тип маски за дишане са многобройни, тъй като изработката е максимално лесна, евтина и достъпна за всеки притежател с шевна машина. Предлагането на текстилни маски за дишане се увеличи неимоверно, както и спекулацията с цените на този тип продикти. А дори и на еднократните хирургически маски, чията цена доскоро се равняваше на жълти стотинки. Дори най-популярните уеб сайтове за обяви забраниха използването на думи като “маски“, „респиратор“ и т.н.

Предпазват ли антисмог маските с клапи? Каква маска за дишане да изберем?

В следствие на ненормалната обстановка с производството и продажбата на маски от почти всеки, се появиха и твърдения, че маските с клапи са по-неефективни от хирургическите маски. Защото в условията на епидемия, според тях, маски се носящ предимно, за да предпазиш другите. Причината за това е, че клапите позволяват издишане на въздух извън маската. А този въздух може да е носител на бактерии. Но ако това е така, тогава защо хирургическите маски за дишане биха предпазвали повече? След като с тях издишането на възхух не е възпрепятсвано от нито една страна на маската. Отговорът е ясен – антисмог маските с клапи за издишане предпазват във всички случаи повече от еднократните хирургическа маска, както и от многократните неприлепващи към лицето маски за дишане.

Защо маските с клапи са по-доброто решение?

Изработката на истински антисмог маски е значително по-сложна, по-скъпа и по-времеемка от тази на обикновената маска, която може да се ушие от всеки вкъщи. Препоръчително е и да се използва със сменяеми филтри за най-добър ефект.

Масовата реклама на обикновените, „домашни“ маски за дишане като „най-ефективни“ и „най-качествени“ е далеч от истината. За да се създаде качествено и работещо решение е нужно да се спазят различни изисквания и детайли, които правят маската ползваема и удобна – материали, възможност за дишане, степен на уплътняване на лицето и много други.

При създаването на нашите антисмог маски за дишане, ние сме взели предвид всеки един детайл от носенето на маска за дишане в следствие на нашия личен опит като потребители. Дори създадохме втора, подобрена версия на нашите антисмог маски. Създадохме и нашите клапи за издишане със собствен, работещ дизайн, с което дишането с нашата маска да бъде максимално лесно. Отзивите, които получаваме досега за нашите маски са само положителни и покрепящи усилията ни. Ако и вие имате впечатления, въпроси или препоръки към нас и нашите антисмог маски – ще се радваме да чуем мнението ви. Свържете се с нас още днес.