Маски

Маски с филтър PM2.5

Носенето на маски в днешно време безспорно е важно, но и изборът на маски с филтър има своите предимства. Ако за вас е важно просто да покриете лицето с нещо, тогава можете да се спрете на обикновена маска, без значение дали е текстилна, хирургическа, еднократна или друга. Но ако държите да бъдете наистина защитени, а не просто „покрити“, тогава е добре да изберете маски с филтър.

Как работят нашите маски с филтър PM 2.5?

Филтрите за маски, определени като PM 2.5 имат най-често два или четири слоя нетъкан текстил и един, среден слой от активен въглен. Външните слоеве са водоустойчиви и не пропускат вода. Те извършват първото филтриране на микроскопичните частици, след което най-фините от тях попадат в средния слой от активен въглен. Така тези филтри работят точно както N95 маските. N95 маските дори най-често се изработват само от външните два слоя на нашите филтри – без да съдържат активен въглен, чието действие всъщност е най-ефективно.

Нашите маски с филтър предоставят едно от най-високите нива на защита, благодарение на активния въглен в PM 2.5 филтрите. От основно значение е способността на филтрите да предпазват от най-фините прахови частици и аерозоли. Но важно се оказва и идеалното пасване на маската на вашето лице. При носенето на маска с филтър, тя трябва да прилепва плътно, без да допуска влизане на нефилтриран въздух. В противен случай използването на филтър се обезсмисля. Както е безсмислено да носите и хирургическа маска с цел предпазване от каквото и да е било извън болнична среда.

Маска за дишане с филтърНосенето на маска с филтър с активен въглен осигурява защита, без неудобствата на професионалните защитни маски.

Нашите маски, носени с PM2.5 филтър, блокират по-голямата част от въздушните частици, невидими за окото, без това да затрудняват дишането. Недостатъчно известен факт е, че дишането с професионални предпазни средства е много по-трудно, именно заради завишената степен на филтриране. Причината е стремежът да се постигне максимално филтриращо действие, предназначено за работна среда, изпълнена с вредни газове и частици, но за кратко време. Ако търсите маска, с която да се предпазите от градския смог, тогава не се нуждаете от професионално предпазно средство, а от антисмог маска. Защото предпазните средства от по-високите категории не са създадени за същото предназначение и продължителност на носене.

Търсите маска, която да ползвате докато ходите, тичате, карате колело? Тогава текстилната, плътно-пасваща на лицето ви антисмог маска с филтър е вашето решение.

PM2.5 стандартът за филтри се използва в Азия от години. Те са създадени в отговор на силно замърсения въздух в индустриалните и градски зони целогодишно. Фабриките, които произвеждат тези филтри отговарят на задължителното изискване да са сертифицирани. Тези филтри могат да бъдат разпознати по обозначението „PM2.5“.

Колко време може да бъде използван PM2.5 филтърът?

Можете да използвате маска с филтър многократно. Като за целта е нужно да перете маската и да сменяте филтрите. Средната продължителност на употреба на филтъра е 16-24 часа непрестанно носене, което обикновено е около 1-2 седмици общо при нормално ползване (при носенете само, когато излизате навън). Повечето аптеки, които също предлагат този филтър посочват срок за носене между 1-2 месеца, въпреки че указанията от производителя са за носене от 16 до 24 часа.

Най-сигурният признак за това, че е време да смените филтъра, е осезаемо по-трудното двишване през него и/или неговата видима замърсеност. 

Защо да изберете нашите маски с филтър PM2.5?

  • Избирайки антисмог маска + филтър PM2.5 си осигурявате отлична защита, без допълнително затруднено дишане и неудобство от носенето.
  • Двете клапи подпомагат максимално издишането. Ако вече сте носили текстилни маски с филтър, без клапи, ще усетите разликата.
  • Дизайнът на нашите маски с филтър отговаря на ежедневното ви облекло. Какъвто и да е вашият стил, нашата маска може ще ви пасне перфектно.

Ако и вие търсите оптимална и комфортна защита, можете да разчитате на нашите маски с филтър. А тук можете да намерите само маски, без филтър, ако предпочитате този вариант.